meditatie.spirituelestartpagina.be

Matrix - meditatie (II)

 

Meditatie om het Zelf te ervaren

(neem eerst de meditatieuitleg nog eens door en lees dan deze tekst vanuit je hart)

 

In deel 2 van de Matrix-trilogie is er een zeer sterke scene met als thema de "Keymaker" of vertaald de Sleutelmaker. Deze rol heeft een doorslaggevend aspect in het verhaal. De Sleutelmaker beschikt over de mogelijkheid om de matrix te verlaten. Maar hij wordt door de "Frenchman" vastgehouden.

Neem je favoriete meditatiehouding aan en kom tot rust.

De regels van de matrix beginnen stilaan tot je door te dringen en je bent al enkele keren in- en uitgeplugd. Dit betekent dat je door meditatie de schijnbare realiteit of maya van deze Aarde al een aantal keren bent ontvlucht. Maar door de strijd met het kwade - dit is agent Smith - is het je opdracht om in de matrix - zijnde het leven - op Aarde te blijven meedraaien.

De Keymaker is een ogenschijnlijk onbelangrijk figuur. Hij zit heel gewoontjes in een kleine kamer te werken en niemand denkt aan zijn belang. Behalve dan de bewaker van de matrix, nl. de Fransman. Je kan de Sleutelmaker vergelijken met een Meester, hij beschikt over de geheime kennis om de aardse realiteit te verlaten. Dus concentreer je nu op je Meester en zie hem of haar als de Sleutelmaker. Vraag welke sleutel je nog nodig hebt om jezelf te verheffen. En vraag ook welke deur je met deze sleutel kan openen - voor welke poort dient deze sleutel ?

Als je een antwoord krijgt in gedachten, een tip of een idee, dan ga je op stap met je Meester. De Sleutelmaker weet welke deur en opent deze. Je komt in een lange witte gang. Zo maar van de realiteit direct in een soort appartementsgebouw. Er zijn vele deuren die je kan kiezen. Bij de ene deur stap je in een nieuw scenario van je leven en je mag reeds een kijkje nemen hoe het gaat worden. Bij een andere deur stap je in een gevecht en zie je hoe je in de toekomst betrokken gaat zijn bij acties van het kwade en hoe jij zielen zal moeten redden. En toch moet je kiezen want de Sleutelmaker kan je maar bij één deur binnenlaten. Wat wil je opgelost zien uit het verleden ? Kies een ervaring waar je definitief een einde wil aan stellen. De Sleutelmaker zal je daar binnenlaten en jij gaat als waarnemer toekijken hoe het er toen aan toe ging.

Wat leer je eruit ? Emoties komen er niet omdat je waarneemt en toekijkt. Wat kan je ermee doen in het hier en nu ? Vraag het aan je Hoger Zelf, vraag voor inzicht. Mediteer een tijdje over de inzichten - laat je gedachten maar gaan en kijk toe - neem geen initiatieven - doe het rustig aan.

Vraag nu aan de Sleutelmaker om je terug te brengen in de matrix, in de realiteit van het hier en nu. Dank voor zijn steun en hulp en spreek af dat je elkaar nog terug zult ontmoeten in de toekomst.

Om Prema Shanti.

 

opgemaakt door Muralikrishna - klik hier voor de meditatieuitleg

 

terug naar de Meditatie startpagina

Spirelbe - 2007