meditatie.spirituelestartpagina.be

Matrix - meditatie (I)

 

Meditatie om het Zelf te ervaren

(neem eerst de meditatieuitleg nog eens door en lees dan deze tekst vanuit je hart)

 

Het succes van de trilogie The Matrix is overweldigend. Op het eerste gezicht zou je zeggen dat dit commerciële films zijn gericht op geweld, maar als je het van nabij bekijkt en volgt, en wat meer aandacht hebt voor de details, dan merk je dat er een diepe spirituele grond in zit. Deze meditatie neemt maar één van de beelden van de film over, maar er zijn er meer dan tien die spiritueel geladen zijn. Waarschijnlijk volgen er nog matrix-meditaties in de komende weken.

Neem je favoriete meditatiehouding aan en kom tot rust.

Je hebt tijd nodig voor jezelf en je wilt je tijdelijk terugtrekken uit de wereld. Je hebt een kamertje gevonden en het enige middel van contact met de buitenwereld is de computer. Je surft langs tientallen websites en op een nacht word je wakker gemaakt door een bericht dat zomaar, zonder aanleiding op je scherm verschijnt.

Er staat : "Morpheus zoekt je, kom naar plaats X". Je denkt eerst dat dit een grap is of een "hacker" die probeert in te breken op je computer, of misschien een virus.

Met je chat-programma kom je op een mysterieuze manier aan de praat met Morpheus. Je krijgt vertrouwen en wil hem leren kennen. Misschien kent hij wel de oplossing om verlost te geraken uit deze hectische wereld.

Je gaat naar plaats X en maakt kennis met Morpheus en zijn collega’s. Hij vertelt dat deze wereld maar een illusie is, en deze woorden herken je vanuit enkele spirituele boeken. Het verschil is dat zij weten hoe je eruit kan stappen, hoe je uit de "matrix" kunt ontsnappen.

Morpheus geeft je de keuze tussen twee pillen. Als je echt vertrouwen hebt, dan ga je ervoor. Wil je achter het mysterie komen ? Neem je het risico ?

Je beseft dat deze keuze te maken heeft met het feit dat de positieve hogere krachten je nooit mogen beïnvloeden en dat zij jou steeds de vrije keuze moeten laten. Dit geeft je vertrouwen, want die boeken spraken ook over zulk een moment.

Dus je kiest voor de pil die je in de ervaring zal laten gaan om de matrix te verlaten.

Na het slikken van de pil voel je een transformatie, je lichaam wordt klaargemaakt voor een reis. Juist op het goede moment wordt er een verbinding gemaakt met het moederschip en je wordt "uitgeplugd" naar het moederschip.

Het vraagt je enige tijd om te begrijpen dat dit gebeurd is. Je begrijpt de transformatie niet. Maar na een tijdje en dankzij de opvang van de collega’s begin je je "thuis" te voelen. Op de schermen van de computer zie je duidelijk hoe de matrix werkt.

Je krijgt een opleiding om terug te gaan in de matrix om anderen te gaan opleiden en hen klaar te maken om uit de matrix te stappen. Uit de illusie van de Aarde om terug te gaan naar je werkelijke thuis. Het is een grote stap, maar echt wel de moeite waard. Heb vertrouwen in Morpheus en doe de stap.

Om Namah Shivaya.

 

opgemaakt door Muralikrishna - klik hier voor de meditatieuitleg

 

terug naar de Meditatie startpagina

Spirelbe - 2007