meditatie.spirituelestartpagina.be

Mala - meditatie

 

Meditatie om het Zelf te ervaren

(neem eerst de meditatieuitleg nog eens door en lees dan deze tekst vanuit je hart)

 

Een mala is een kraal met 108 bolletjes een beetje te vergelijken met de paternoster van onze grootouders. De mala heeft een zeer grote kracht en wordt in bijna alle spirituele richtingen gebruikt om het gebed te begeleiden. Het dient niet alleen voor het tellen, maar er wordt ook een energetisch veld mee opgezet.

Een mala kan bestaan uit verschillende materialen, maar de meest bekende materialen zijn rudra en sandelhout.

Als je een mala bezit kan je daarmee je mantra of gebed opzeggen en weet je waarschijnlijk reeds om te gaan met zijn krachten. Zoniet kan deze meditatie je helpen de eerste stappen te zetten naar het mala-gebruik.

Kom tot rust en laat alle aspecten van je dagelijkse leven wegvloeien en stromen naar de zee en oceaan. Laat alles los en ga naar binnen diep in je binnenste voel je de rust van je Hogere Zelf. Probeer daarmee te versmelten.

We gaan eerst mediteren op de letterklank MA. Dit brengt ons naar de Moederenergie, naar de Moederbron die alle vrouwelijke aspecten in ons kan losmaken. MA is de klank van de vereniging met de Goddelijke Moeder. Herhaal deze klank enkele malen na elkaar met een grote concentratie tot er een warmtegevoel opkomt in je hartgebied.

Zet je middenvinger en je ringvinger van je rechterhand tegen elkaar en laat je duim erop rusten. Beeld je in dat daar tussen de gebedskrans ligt. Voel nu hoe je telkens een bolletje doortrekt na elke "MA". Dit wordt een vloeiende beweging, van bolletje naar bolletje, telkens met het woord MA.

Stop even met de beweging en schakel over naar een gebedzin, ook wel mantra genoemd. Deze zin is : "Ik Ben die Ik Ben". Deze zin is een krachtige aanroep van de Allerhoogste, van de Bron. Door deze zin 108 keer te herhalen kan je na enige oefening in een staat geraken van diepe meditatie.

Bepaal je eigen ritme. Neem je tijd. Blijf sterk geconcentreerd op deze gebedszin.

Visualiseer de Allerhoogste of de Bron in de vorm zoals jij die het liefste hebt, je levende Meester, een opgevaren Meester, een godheid, of andere vormen.

Blijf de mantra zeggen terwijl je ook visualiseert.

Aangezien je geen mala hebt in je handen om te tellen, stop je als jouw concentratie weggaat. Geniet nu na van de energie die je opgebouwd hebt en van de aanwezigheid van de Allerhoogste.

 

opgemaakt door Muralikrishna - klik hier voor de meditatieuitleg

 

terug naar de Meditatie startpagina

Spirelbe - 2007