meditatie.spirituelestartpagina.be

Jonathan - meditatie

 

Meditatie om het Zelf te ervaren

(neem eerst de meditatieuitleg nog eens door en lees dan deze tekst vanuit je hart)

 

Een geboorte is steeds een mooie en blije gebeurtenis, natuurlijk in eerste instantie voor de ouders maar zeker ook voor de nabije omgeving. Het inspireert mensen uit de omgeving om een bezoek te brengen, cadeautjes te geven en vreugdevol te delen met de ouders.

Ook spiritueel kan je een geboorte benaderen als een belangrijke gebeurtenis. Vandaar dat de geboorte van Jonathan mij inspireerde om een meditatie te schrijven.

 

Nog een nieuw lichtwezen bij op aarde, een diepe gewaarwording die door mijn aderen stroomt, een blijdschap omdat het Goddellijke Plan in hoog tempo verdergaat. Allemaal kleine mensjes die de kans krijgen om zichzelf te realiseren in dit leven.

Vanwaar komen we ? Wie ben ik ? Waarom kom ik op de aarde ?

De kleine Jonathan weet het en tegelijkertijd weet hij het niet.

Hij heeft genoten van de moederschoot en de intense aandacht gedurende de zwangerschap. Nu geniet hij van de strelingen, van de aandacht en laat zich wegglijden in de koesteringen van de mama en de papa.

 

Kom tot deze gevoelens in je meditatie, ga terug naar de moederschoot en de periode direct na de geboorte.

Je geloofde toen echt in een mooie wereld, ga terug in dit gevoel en weet dat alle patronen die we sindsdien hebben opgenomen ons belemmeren om te genieten zoals de kleine Jonathan. Zet ze in deze meditatie even van je af en laat alles los, geniet – geniet – geniet.

Je eerste tedere contacten met je ouders, de eerste keer dat je hen zag, de eerste gevoelens die je ervaarde, onschuldig, diep en dankbaar.

De liefde van je ouders maakte het mogelijk dat jij kon komen, dat jij op de aarde kon komen, dat jij een kans kreeg om JeZelf te realiseren.

Zie JeZelf in de absolute onschuld, gedragen door de Universele Liefdeskracht.

Schommelend in de armen van de Goddelijke Moeder.

Geniet – geniet – geniet.

Een overweldigend vreugdevol gevoel barst los in je "zijn" – dit is ιcht leven – dit is de reden waarom we op aarde zijn – we zijn hier om Liefde te ervaren.

We zijn hier om Liefde te geven zoals wij hebben ontvangen van onze ouders, zo diep en intens als toen tijdens die eerste koesterende dagen na de geboorte.

 

Jonathan, maak er een vruchtbaar leven van – bloei open als een roos en geniet van je tijdelijke verblijf in dit lichaam in deze tijdsperiode.

Jonathan, geboren 16-08-2003

 

opgemaakt door Muralikrishna - klik hier voor de meditatieuitleg

 

terug naar de Meditatie startpagina

Spirelbe - 2007