meditatie.spirituelestartpagina.be

Roos - meditatie

 

Meditatie om het Zelf te ervaren

(neem eerst de meditatieuitleg nog eens door en lees dan deze tekst vanuit je hart)

 

Deze tekst mocht ik ontvangen van Denise via mail naar aanleiding van de eerste actie van het Eenheidsforum. Ik vind hem zo mooi dat ik deze integraal en niet-aangepast wil aanbieden als meditatie van de week.

 

Meditatie is: visualisatie, concentratie, contemplatie, meditatie, en realisatie. Zo kan ieder mens zijn levensdoel bereiken en wordt de mens meester van zijn lot. Ik heb zeer veel over meditatie gehoord, en of gelezen, nooit heb ik deze methode gevonden in onze samenleving. Dit is natuurlijk de kunst van uithoudingsvermogen en volharding...

De roos is in het Oosten het symbool van vrede in het hart. Doornen worden weggewerkt, zoals afgunst, woede, wrok, pijn, negativiteit, maar vooral werken wij aan de eenheid zonder oordelen, vooroordelen en veroordelen.

Vele Soefis bezingen DE ROOS in muziek of poŽzie en gedichten.

 

Een meditatie op de roos

Wij kiezen een kleur: wit, geel, donker rood en of roze. Dit naar het persoonlijk gevoel van de aanwezigen.

Wij volgen de leer van Hazrat Inayat Khan in verschillende stappen.

  1. Visualisatie, ieder kiest een roos volgens zijn kleur. De roos wordt een levend beeld in het derde oog, en wordt van alle kanten bekeken tot in het hart, en de stam wordt gevolgd tot de wortels onder de Aarde. Dit beeld wordt vastgehouden en mag niet veranderen van de gekozen kleur (geel blijft geel en wit blijft wit).
  1. De contemplatie van de roos wordt enkele ogenblikken goed vast gehouden zodat er geen afwijkingen zijn.
  1. De concentratie, het beeld van de roos wordt door de geest op afstand gezonden, altijd zonder een afwijking. Ze wordt dus kleiner, dan wordt ze terug geroepen en wordt weer groter. Dan wordt de roos vermeningvuldigd in een veld van mooie rozen, altijd in de ene kleur van bij de start. Zo krijgen wij een veld van prachtige rozen. Die groeien en bloeien.
  1. Bij dit prachtige rozenveld begrijpen wij dat alles eenheid is, dat er vele harten zijn die de liefde, harmonie en schoonheid bezitten, maar dat dit moet gecultiveerd worden.
  1. De realisatie, het rosenveld wordt in het hart opgenomen, schenkt vreugde, geluk en een bewustzijnsverruiming. Ieder kan dan op een andere dag starten met een nieuwe kleur. Stilaan wordt de eenheid voelbaar, en komt men tot het besef dat de rozentuinen bloeien in de harten van alle mensen.

Meditatie ontworpen door Denise van De Rozentuin volgens de leer van de Oosterse Soefi Meester Hazrat Inayat Khan.

 

opgemaakt door Muralikrishna - klik hier voor de meditatieuitleg

 

terug naar de Meditatie startpagina

Spirelbe - 2007