meditatie.spirituelestartpagina.be

Mijnschacht - meditatie

 

Meditatie om het Zelf te ervaren

(neem eerst de meditatieuitleg nog eens door en lees dan deze tekst vanuit je hart)

 

Een beeld dat onder mijn aandacht werd geschoven in de voorbije week, als aanreiking voor de wekelijkse meditatie, was dat van Limburg en de mijnschachten. Het was duidelijk dat dit echte gronding is. Diep in de Aarde afdalen en terug naar boven getrokken worden met behulp van een groot wiel.

Ga in je favoriete meditatiehouding zitten en kom tot rust.

Ga in gedachten naar de Limburgse skyline, dit is het zicht in limburg van de mijnen.

Bekijk dat oud-industrieel landschap nu vanuit het standpunt van schoonheid, van straling en vreugde. Hierdoor help je de streek om komaf te maken met hun verleden van drukkende beelden over o.a. mijnrampen en mijnziekten. Geef al je liefde aan hen die hierbij betrokken waren in het verleden.

Bekijk de mijnschacht en zijn functies nu eens van dichterbij. Een groot wiel boven en een lift die naar beneden gaat. Als de lift bovengronds stopt kunnen er mensen in en uit.

Transformeer het beeld en zie jezelf zitten in het midden van de mijnschacht.

    - Je staartbeentje, zijnde je basischakra, is het begin van de schacht zelf.

    - Je hoofd is dat grote wiel.

    - Het uitstappen van mensen is de energie die meegebracht wordt.

Ga nu ademen in het ritme van de mijnschacht. Adem aan de voorzijde van je lichaam de lucht in via je neus. Trek de lucht als het ware binnen vanuit de diepte van de mijnschacht en voel de aarde-energie jouw hoofd vullen.

Stuur de lucht naar je buik, en laat je hoofd vullen met de energie.

Als je hoofd niets meer kan opnemen, voel dan het grote wiel draaien en zonder ophouden gaat het inademen over in het uitademen.

De lucht wordt via je rug naar beneden gestuurd.

De mijnlift begint naar beneden te gaan. Je stuurt je zware energie en de nog onzuivere elementen van je "zijn" mee naar beneden, diep de aarde in.

Als de lift beneden is, voel je hoe je maag gaat plakken tegen de achterzijde van je lichaam. Je voelt een leegte en vanuit die leegte, vanuit het niets gaat het grote wiel terug in actie en trekt de lift terug op, je uitademing gaat zonder ophouden over in het inademen en je brengt de aarde-energie terug mee naar boven.

Doe dit voor een tijdje en geniet ten volle van Moeder Aarde die jou die energie stuurt en van de Goddelijke Moeder die helpt om het grote wiel te besturen.

 

opgemaakt door Muralikrishna - klik hier voor de meditatieuitleg

 

terug naar de Meditatie startpagina

Spirelbe - 2007