meditatie.spirituelestartpagina.be

Paas - meditatie

 

Meditatie om het Zelf te ervaren

(neem eerst de meditatieuitleg nog eens door en lees dan deze tekst vanuit je hart)

 

Pasen is een Westers ritueel dat diepgeworteld is in ons onderbewuste en dat we verbinden met paasklokken, eieren, paasvieringen en toch wel een behoorlijke dosis vreugde.

Bezinning en meditatie zijn de andere kant van de medaille – even stilstaan bij het voorbeeld van Jezus en de ware reden achter zijn kruisiging. Het is een uitgelezen ogenblik in het jaar om je eigen evolutie en houding in het leven onder ogen te nemen en erover te bezinnen.

Ben ik nog steeds goed op weg ?

Hoe staat het met mijn naastenliefde ?

Geef ik nog steeds het voorbeeld aan anderen ?

Ben ik nog steeds mededogend ?

Neem ik mijn verantwoordelijkheden op ?

Heb ik mezelf lief ?

Kortom, de universele sub-wetten komen naar boven en vragen voor zelfonderzoek, de jaarlijkse opkuis en zuivering - niet alleen als vasten maar ook in de andere trillingslagen van het leven.

 

We gaan vandaag mediteren op het symbool bij uitstek van Pasen en dat is het "ei".

Het "ei" heeft drie spirituele achtergronden.

De eerste betekenis is de bevruchting.

De tweede is heilige geometrie.

De derde is de lingam – Shiva en Shakti.

 

Neem je geliefde meditatieve houding aan en kom tot rust. Keer naar je innerlijke – naar je hartgebied – de aura rond je hart die we het mystieke of spirituele hart noemen – de zetel van je ziel en van je Hogere Zelf – daar waar de spontane vlam onstaat – daar waar goddelijke gelukzaligheid ervaren wordt – de drijfkracht en de prana van het leven.

Aanroep je Meester of Meesters en vraag hun Hogere aanwezigheid en hun liefde in het spirituele hart – vraag voor de "ananda".

Aanroep je Hogere Zelf : Mijn Geliefde Hogere zelf, ik nodig je uit om samen met mij van deze meditatie te genieten en samen te smelten met mijn lagere IK tot glorie en liefde voor mezelf en de hele wereld.

Zet een "ei" voor je derde oog en laat het draaien – laat het trillen – plaats een lichtgloed rond het "ei" en bevrucht het met al je liefde die je hebt :

Ik geef je mijn hart – Ik geef je mijn liefde – Ik ontvang je hart – Ik ontvang je liefde

Neem nu het "ei" en vergroot het tot de helft van je lichaam – zet het neer op de grond aan je voeten – zodat de top van het "ei" je hart raakt. Neem eenzelfde "ei" – de onderpunt van het "ei" raakt je zonnevlecht en de bovenpunt bevindt zich een 15 centimeter boven je hoofd – beide "ei"-vormen maken nu een lemniscaat – een achtvorm.

We plaatsen een zeer groot ‘ei" rond beide "eieren" en we noemen dit ons bio-plasma of lichtlichaam.

Vraag nu aan je Hogere Zelf : Mijn geliefde Hoger Zelf, gelieve de krachten van prana te willen activeren in de drie vormen en de lichtvoeding te willen sturen naar die plaatsen in mijn lichaam die dit nodig hebben – op het fysieke plan – het emotionele en het etherische.

Vraag : Mijn geliefde Hoger Zelf, wil je mij nu optillen van het Aardse niveau naar het Hogere Bewustzijn zodat ik nog meer onder jouw leiding kan gaan leven ?

Voel nu hoe de instroom vanuit je Hogere Zelf zich rondom en in jouw lichaam manifesteert.

Als derde metafoor gaan we naar het heilige "ei" van de grote Meester en Avatar Swami Premananda – Swami brengt elk jaar een aantal "lingams" of heilige "eieren" tot leven door ze vanuit zijn maagstreek te laten opstijgen naar zijn mond. Dit symboliseert de geboorte en is sinds het ontstaan van de mensheid één van de belangrijkste gebeurtenissen op aarde.

Zet je aandacht terug op het "ei" voor je derde oog. Noem dit "ei" nu een "lingam". Geef het de eigenschap van de oneindigheid – het is kosmische energie - het is Shakti wat staat voor de energie van de Goddelijke Moeder die bij jou de naam draagt van Maria of Quan-Yin of Durga of Saraswati.

Vraag voor een contact met de lingam en vraag dat via Swami de Goddelijke energie bij je mag instromen – je Hogere Zelf zal je hierbij helpen.

Wordt nu heel stil en zeg in gedachte enkel de woorden "Om Namah Shivaya" – Ik kniel neer voor mijn eigen Goddelijkheid – ik buig voor de grootsheid van dit universum – ik toon respect voor mijn Hogere Zelf en voor de Goddelijke Moeder.

Ik vraag aan Swami Premananda om jullie allen te willen zegenen en dat jullie als gelukkige mensen door het leven mogen gaan – aanvaardt zijn "ananda" in jullie harten.

 

opgemaakt door Muralikrishna - klik hier voor de meditatieuitleg

 

terug naar de Meditatie startpagina

Spirelbe - 2007