meditatie.spirituelestartpagina.be

Naastenliefde - meditatie

 

Meditatie om het Zelf te ervaren

(neem eerst de meditatieuitleg nog eens door en lees dan deze tekst vanuit je hart)

 

Naastenliefde is één van die universele subwetten die door het Hogere Zelf worden beheerd. Met de hulp van ons Hogere Zelf is het eenvoudiger om als mens deze wetten te leren begrijpen. Zonder deze hulp zou het veel moeilijker zijn. Naastenliefde is niet zomaar denken dat je goed doet voor een ander door bv. 10 euro te geven aan liefdadigheid, het gaat onnoemelijk veel verder.

We gaan in deze meditatie de grond aanpakken en dat is de houding van ons lagere ‘ik’ of ook het ego genaamd. Er is helemaal niets fout aan een ego maar we moeten het wel onder controle kunnen houden.

Ga eerst in rust en adem langzaam en bewust.

Keer met je aandacht naar je innerlijke en aanschouw je lichaam en alle veranderingen die zich voordoen, hoe subtiel ook.

Om naastenliefde te kunnen ontwikkelen moeten de volgende elementen opgeschoond worden. Elk van deze aspecten moet nog verder uitgediept worden, maar je raakt in deze meditatie zeker de hoofdlijn aan.

Vraag aan je Hogere Zelf of je voor dit punt nog zaken moet afwerken. Krijg je bevestiging, dan kan je in deze of in een latere meditatie dit gaan uitdiepen.

Ga rustig door de punten en laat voldoende tijd tussen beiden :

Gevoel 1 : "ik mis iets"

Gevoel 2 : "ik voel mij onveilig"

Gevoel 3 : "ik voel mij nietig en klein"

Gevoel 4 : "ik voel mij soms echt boos"

Gevoel 5 : "ik voel mij onwaardig"

Gevoel 6 : "ik voel soms hebzucht – het 'van mij'-gevoel"

Als een gevoel naar boven komt, ga er dan dieper op in en blijf vragen stellen tot je een concrete situatie hebt waarin je dit gevoel duidelijk kunt plaatsen.

Verbrand dan dit gevoel van die specifieke situatie in een vuur en zet een positief gevoel in de plaats, zoals bv. "ik geloof dat anderen op mijn pad zullen komen om mij te helpen".

Veel succes met je zuiveringswerk.

Muralikrishna

 

(Bron: "Het Licht zal je Bevrijden - Norma Milanovich)

 

opgemaakt door Muralikrishna - klik hier voor de meditatieuitleg

 

terug naar de Meditatie startpagina

Spirelbe - 2007