meditatie.spirituelestartpagina.be

Goddelijke Moeder - meditatie

 

Meditatie om het Zelf te ervaren

(neem eerst de meditatieuitleg nog eens door en lees dan deze tekst vanuit je hart)

Deze week gaan we naar een gekend begrip in de spirituele wereld nl. De Goddelijke Moeder. Waarom is dit een begrip? De Goddelijke Moeder drukt de moederlijke en zachte kant uit van God, van de Bron, van het Al wat Is. De Goddelijke Moeder is ook verbonden met de aarde en met het voortbrengen van hetgeen de mensheid nodig heeft. Zij is de gevende, liefdeschenkende bron voor de mensen.

Vanuit de Indische Veda's, de oudste religieuze teksten op aarde, wordt de Goddelijke Moeder gezien in drie aspecten. Mediteren op deze drie aspecten brengt je dichter bij deze warme energie die bovendien heel wat helende krachten opwekt.

 

Neem je geliefde meditatiehouding aan en kom tot rust.

 

Zeg het woord "Durga" negenmaal en herhaal dan in je gedachten de volgende tekst:

De eerste fase van mijn spirituele evolutie is er om af te rekenen met negativiteit en onwetendheid. Ik wordt gezuiverd van onzuiverheden zoals boosheid, jaloersheid, trots en lust.

 

Zeg het woord "Laksmi" negenmaal en herhaal dan in je gedachten de volgende tekst:

De tweede fase is die van het realiseren en manifesteren van de Goddelijke deugden zoals een goede aard, blijheid, charme en gratie. Ik leer nu om te gaan met mededogen en vreugde voor de Goddelijke energieŽn. De verleidingen van de geest nemen nu rustig af.

 

Zeg het woord "Saraswati" negenmaal en herhaal dan in je gedachten de volgende tekst:

De derde fase kan ik zien als het beeld van de zwaan. Ik verhoog mijn spirituele kennis en scherp mijn onderscheidend vermogen aan. Mijn persoonlijkheid wordt omgetoverd in de muziek van de ziel.

 

Laat deze drie aspecten nu samenvloeien in je geest en zuiver door al je gedachten te laten wegvloeien. Er blijft nu enkel het gevoel over van verbondenheid met de Moederlijke Bron van alles.

Vraag om een douche van energie zodat jij op je pad zou geholpen en bijgestaan worden.

 

(Naar een tekst van een Indische heilige - Sri Swami Premananda)

 

opgemaakt door Muralikrishna - klik hier voor de meditatieuitleg

 

terug naar de Meditatie startpagina

Spirelbe - 2007