meditatie.spirituelestartpagina.be

Gezondheid - meditatie

 

Meditatie om het Zelf te ervaren

(neem eerst de meditatieuitleg nog eens door en lees dan deze tekst vanuit je hart)

De laatste weken is gezondheid het centrale thema in mijn leven. Na jaren van aanhoudende pijn in mijn rug heb ik een oplossing gevonden en mijn rug is genezen van vier hernia's in vier maanden tijd. Hoe kan dat ? Ik vroeg aan mijn Meester Sri Swami Premananda om mij te leiden naar een oplossing. En dat gebeurde. Eind augustus vorig jaar nam ik deel aan een meditatieweek in Zwitserland georganiseerd door de beweging van Swamiji. Ik volgde haarfijn de meditatieoefeningen elke dag.

Ik wil met jullie een stukje van deze ervaring delen. Spreekt dit verhaal je aan, neem dan kontakt op met de Premananda-beweging en schrijf je nog in voor de nieuwe meditatieweek op het einde van april in Koningsteen (België).

Ga in je favoriete meditatiehouding zitten en kom tot rust. Sluit alle gedachten uit van je voorbije dag en keer je volledig naar binnen toe.

Je aandacht gaat nu naar je lichaam. Het is de tempel van je Hoger Zelf. Het is dus belangrijk dat je deze tempel schoon en zuiver houdt zodat je Hoger Zelf er graag in neerdaalt. We weten dat het Hoger Zelf alleen actief wordt door hoogtrillende woorden. Daarom gaan we eerst lovende positieve woorden formuleren in verband met ons lichaam :

Neem één van deze affirmaties of maak een gelijkaardige aan.

Zet een groot lichtei rond jouw lichaam. Zie hoe je lichaam een schitterende straling uitzendt naar dit lichtei. Je wordt omhuld door een prachtige gloed van warmte en liefde.

Vraag nu dat deze hoogtrillende uitstraling je lichaam kan genezen. Leg je linkerhand op je hart en je rechterhand op je buik. Stuur de energie naar de delen van je lichaam die healing nodig hebben. Voel de stroming op gang komen en voel de positieve tinteling op de pijnlijke plekken.

Zeg tegen jezelf : deze pijn is een reflectie van de toestand van mijn Hogere lichamen. Dus ik vraag dat al mijn lichamen mogen geheald worden en daardoor ook het fysieke lichaam.

Misschien krijg je wel een inzicht of een doorgave over de dieperliggende reden van de pijn. Dan kan je ermee gaan werken in een afzonderlijke meditatiesessie.

 

opgemaakt door Muralikrishna - klik hier voor de meditatieuitleg

 

terug naar de Meditatie startpagina

Spirelbe - 2007