meditatie.spirituelestartpagina.be

Het Nieuwe Jaar

 

Meditatie om het Zelf te ervaren

(neem eerst de meditatieuitleg nog eens door en lees dan deze tekst vanuit je hart)

Een uitgeblust gevoel na al die feesten en bezoeken links en rechts, je blijft maar wensen geven aan elkaar. Maar de diepere beleving achter een nieuw begin is ver te zoeken. Even mediteren hierop kan je frisse inzichten geven en geeft je de mogelijkheid het nieuwe jaar echt goed te starten.

Neem je geliefde meditatieve houding en kom tot rust. Adem diep en regelmatig en laat je aandacht bij je adem. Als gedachten je belemmeren om in rust te gaan, vecht er dan niet tegen maar neem de tijd om ze te laten voorbijgaan tot er rust komt.

Het is tijd om de goede elementen van vorig jaar in gedachten te laten komen. Laat het een film zijn van positieve herinneringen, zelfs al zijn het maar details, aan elkaar gezet doen ze wonderen. Bevestig in gedachten dat je erg blij bent met deze ogenblikken van het voorbije jaar. Laat ze nazinderen tot op het fysieke vlak, zoals een warmtegloed in het hart.

Kijk naar het nieuwe jaar en neem nu één voor één de wensen die je hebt voor jezelf. Wat wil je echt voor jezelf ? Niet voor anderen, enkel voor jezelf. Wil je warmte, genegenheid, liefde, vrede, overvloed, .... ? Ga niet in detail, neem de grote lijnen.

Vraag nu aan je Hogere Zelf om deze wensen op te nemen en te realiseren.

"Ik vraag aan mijn Hogere Zelf om ........ (noem de wens) te manifesteren in de loop van volgend jaar, of nog beter."

Maak een buiging in gedachten voor je Hogere Zelf als blijk van waardering om dit voor jou uit voeren.

Ga verder met de volgende wens en volg dezelfde procedure.

Als je alle wensen hebt naar voren gebracht, zeg dan een kort gebed tot je geliefde contact of goddelijke vorm, zoals Jezus, Krishna, Franciscus of Maria. Doe dit in je eigen woorden maar dank hen voor de dagelijkse steun die je zal ontvangen in het komende jaar.

 

opgemaakt door Muralikrishna - klik hier voor de meditatieuitleg

 

terug naar de Meditatie startpagina

Spirelbe - 2007