meditatie.spirituelestartpagina.be

Zon - meditatie

 

Meditatie om het Zelf te ervaren

(neem eerst de meditatieuitleg nog eens door en lees dan deze tekst vanuit je hart)

Vandaag kwam ik op een website over de klanken van de Zon. Het greep mij diep want een sterke trilling ging door mij heen bij het lezen van de wetenschappelijke benadering van de universiteit van Stanford.

Is de Aarde en zijn bewoners dan toch klaar voor de grote doorbraak? Wordt men dan toch bewust van de kracht van trilling? Gaat men wetenschappelijk dan eindelijk eens bewijzen dat er een directe band bestaat tussen de kosmische trilling en de gezondheid van de mens ?

De trillingen van de kosmos, zo bewees Causto, zijn niet hoorbaar voor de mens. Toch kunnen we ze door octavering omzetten naar hoorbare patronen. Ze brengen ons terug naar de Bron van dit universum.

Laten we gaan zitten in onze geliefde meditatieve houding. Kom tot rust en denk aan niets meer. Laat de problemen van elke dag achter je.

De Zon is de voeding voor de Aarde. Zij voorziet ons van warmte, van daglicht, van energie. Het is de moederenergie die moeder Aarde voedt zodat deze haar activiteiten tenvolle kan doen. De Zon kan ons bereiken met licht en warmte, maar ook met trilling.

We concentreren ons op een trilling die voelbaar is in ons lichaam. Je hartslag, het tintelen van je hand, het bewegen van een lichaamsdeel, het pulseren van bloed in je aderen. Blijf bij die ervaring gedurende een tijdje.

Deze trilling is een element, een deeltje van de kosmische trilling. We gaan deze trilling nu uitbreiden naar de trillingen van de Aarde. Denk aan de grote cycli zoals de dagen, de seizoenen, de jaren, de eeuwen, de eons. Laat je gaan in die lange cycli van Moeder Aarde. Blijf bij die ervaring gedurende een tijdje.

We gaan de trillingen van Moeder Aarde nu vergroten naar het universum. We richten onze aandacht op de planeten zoals de Maan, Venus, Pluto, Neptunus. We gaan steeds dieper in deze ervaring omdat de trilling ook dieper is dan deze van Moeder Aarde.

Blijf bij die ervaring gedurende een tijdje.

Geniet van de leiding van de Zon over dit universum. De Zon is een onderdeel van een groter geheel waarbinnen universa bestaan. Dit gaat ons menselijk verstand te boven en toch weten we dat dit zo is. In oneindige dankbankheid voor het leven op Aarde sluiten we deze meditatie af en komen we stilaan terug naar de aardse realiteit. We danken de Zon, geleid en beheerd door Surya, voor haar dienst aan de Aarde en dit universum.

 

opgemaakt door Muralikrishna - klik hier voor de meditatieuitleg

 

terug naar de Meditatie startpagina

Spirelbe - 2007