meditatie.spirituelestartpagina.be

Het Levensdoel

 

Meditatie om het Zelf te ervaren

(neem eerst de meditatieuitleg nog eens door en lees dan deze tekst vanuit je hart)

Waarom zijn we hier? Waar moeten we naar streven? Hoe moeten we ons levensdoel bereiken?

Zovele vragen rond het meest diepgaande element van het mens-zijn. Een zoektocht die begint maar nooit eindigt. Een vraag die in elk mensenhart aanwezig is en die op een bepaald moment in het leven naar boven komt.

Neem je geliefde meditatieve houding aan en kom tot rust.

We nemen je mee naar de diepe stilte van een meditatie die gericht is op de opdracht die we onszelf hebben gegeven als we naar deze aarde kwamen.

Diep in ons spiritueel hart en vanuit de stilte kunnen we toegang krijgen tot deze informatie.

Er zijn vele levensdoelen en toch kunnen we grote lijnen terugvinden en groepen van mensen die voor eenzelfde doel komen.

Vooreerst komen we om te ervaren. Stel jezelf de vraag: wat heb ik reeds mogen ervaren in dit leven en kan ik daar een lijn in vinden? Bekijk de positieve en negatieve ervaringen en zoek naar de rode draad ertussen.

Neem hiervoor rustig de tijd.

De tweede vraag is: welk zijn mijn talenten en hoe heb ik die tot op heden mogen gebruiken?

De derde vraag: we komen allemaal om in dienst voor de mensheid iets te doen. Krijg je hierover iets door? Welke dienst? Is het mensen helpen? Is het de leiding nemen van een organisatie? Is het mensen financieel steunen? Is het gezondheid?

Deze drie vragen vormen de basis van een reeks meditaties die je in groep of alleen kan doen. Het geeft erg veel stof tot het onderling delen van ervaringen. Veel plezier ermee.

 

opgemaakt door Muralikrishna - klik hier voor de meditatieuitleg

 

terug naar de Meditatie startpagina

Spirelbe - 2007