meditatie.spirituelestartpagina.be

Nu - meditatie

 

Meditatie om het Zelf te ervaren

(neem eerst de meditatieuitleg nog eens door en lees dan deze tekst vanuit je hart)

Het boek "De kracht van het Nu" heeft een grote indruk op mij gemaakt. Het was alleen niet onmiddellijk toepasbaar. Ik was dan ook niet verwonderd als onlangs de opvolger uitkwam, genaamd "De Praktijk".

Door enkel in het nu te leven ontsnappen we aan alle leed en pijn en moeten we een reeks ervaringen niet meer door. Angst en woede ontstaan door telkens terug te gaan naar het verleden en telkens verwachtingen te hebben naar de toekomst.

Om de staat van "Zijn" te bereiken is het mediteren een zeer goede praktijk. Omdat we ons naar binnen keren en dus per definitie al het uiterlijke achter ons laten.

Neem je geliefde meditatieve houding aan en kom tot rust.

Laat één voor één de gedachten doorkomen van hetgeen het laatste uur, de laatste dag, de laatste week is gebeurd. Doe het langzaam en rustig aan. Als er chaos komt in de gedachten, als ze te snel achter elkaar komen, als ze je opjagen, kom dan tot rust door één van de volgende mantra's te herhalen:

- Stilte - Stilte - Stilte - IK BEN Stilte

- Om Namah Shivaya

Als de gedachten voldoende traag komen, begin dan met ze rustig te bekijken, je wordt de toeschouwer - je bent niet langer de denker van activiteit. Je leunt rustig achterover en kijkt toe. Oordeel niet - neem geen initiatief - kijk gewoon toe.

Nu wordt je hoger bewustzijn actief. Je begint te leven in het Nu. Je begint te beseffen dat er boven het menselijke denken een gebied actief is van enorme intelligentie. Beschikbare bronnen van informatie die ons door het leven kunnen helpen. Alle goede en aangename zaken zijn Nu beschikbaar - de voedingsstoffen voor een gelukkig Nu-moment. Denk niet aan gisteren en ook niet aan morgen. Geniet Nu van:

schoonheid - liefde - creativiteit - vreugde - innerlijke vrede

En blijf een tijdje in deze toestand van goddelijke gelukzaligheid.

 

opgemaakt door Muralikrishna - klik hier voor de meditatieuitleg

 

terug naar de Meditatie startpagina

Spirelbe - 2007