meditatie.spirituelestartpagina.be

Ontmoet je Gidsen

 

Meditatie om het Zelf te ervaren

(neem eerst de meditatieuitleg nog eens door en lees dan deze tekst vanuit je hart)

Ga in je gedachten naar een plek in de vrije natuur waar jij je lekker vrij voelt. Ken je geen plek? CreŽer er dan ťťn in jouw gedachten. Ga naar die plek, loop er eens door, kijk om je heen...

Het is prachtig weer, onbewolkt en de zon schijnt. Voel de zon op je huid: niet te warm, precies goed. Er waait een klein briesje recht in je gezicht. Ruik de geur, kijk om je heen en zie dat hier alles in perfecte harmonie is.

Als je even gewandeld hebt, zoek je een mooi plekje op een klein heuveltje of tegen een mooie boom en als je daar zit kijk je nog eens goed om je heen. Hoor de vogels fluiten en geniet even van deze rust en harmonie. Voel eens in je zelf... Ook jij bent nu en hier in harmonie met jezelf.

Sta eens op en loop een stukje door. In de verte hoor je een waterval. Loop daar eens heen... rustig.... en geniet van alles wat je tegen komt.

Nog een klein stukje en je bent bij het water, met aan de overkant de waterval. Kijk eens hoe helder het water hier is... je kunt de bodem zien en als je goed kijkt zie je ook verschillende vissen zwemmen en op het water een paar eenden. Ook hier is alles in harmonie.

Kijk eens om je heen... In de verte komt een persoon aangelopen. Hij of zij komt jouw richting op.... loop maar een stukje tegemoet. Kijk maar of je de persoon herkent, zeg maar hallo. Wat zegt hij terug? Hij lacht (het kan zijn dat je de persoon niet herkent of het gezicht niet of nog niet mag zien). Ga samen met hem of haar zitten. En als je een vraag hebt, stel die dan en luister of je het antwoord kan horen. Zo niet: kijk en voel in je zelf (onthoud dat we niet alles hoeven te weten, dus denk goed na over je vraag). Misschien mag je nog een vraag stellen.

Bedank je Gids en neem afscheid. Loop terug in de richting waar je vandaan kwam. Kijk nog even om je heen en geniet nog even van de rust en harmonie. Zeg je naam en de datum van vandaag en geef dit een plekje in je hart. Op die manier kun je er altijd weer naar terug.

Schrijf je ervaring op wees niet teleurgesteld als het niet lukt. Herhaal deze visualisatie als je er klaar voor bent, al is het over een jaar. Heb geduld.

Heel veel plezier...

door John Jansen

 

Copyright Hans van Meteren, InnerNed. Nijmegen, 1997-2002.

Het is niet toegestaan om zonder voorafgaande toestemming, bronvermelding en een aanklikbare link naar http://www.innerned.com de tekst op deze pagina geheel of gedeeltelijk te kopiŽren naar of over te nemen/ te gebruiken in electronische verspreidingsbronnen (internet, cd-rom of dergelijke). Het in zijn geheel overnemen/ kopiŽren/ afdrukken op papier met bronvermelding en deze copyrights-regels is wel toegestaan.

 

opgemaakt door Muralikrishna - klik hier voor de meditatieuitleg

 

terug naar de Meditatie startpagina

Spirelbe - 2007