meditatie.spirituelestartpagina.be

Tvameva - meditatie

 

Meditatie om het Zelf te ervaren

(neem eerst de meditatieuitleg nog eens door en lees dan deze tekst vanuit je hart)

Tvameva is een eewenoude lofzang voor je Hoger Zelf, het betekent "U alleen".

De tekst gaat als volgt:

Tvameva mata cha pita tvameva

Tvameva bandushcha sakha tvameva

Tvameva vidya cha dravinam tvameva

Tvameva sarvam mama, deva deva

 

Lees deze tekst eerst drie keer en ga dan mediteren over de betekenis ervan.

"U alleen bent moeder en vader voor mij"

Stem je af op je Hoger Zelf en vraag naar zijn geslacht, je zal merken dat er geen geslacht is in de Hogere sferen, vandaar dat je Hoger Zelf zowel Vader als Moeder is voor jou. Geen aardse vader of moeder want daar hangen soms wat minder goede ervaringen aan vast, maar de ideale ouder zoals jij jezelf die zou wensen.

"U alleen bent familie en vriend voor mij"

Stem je af op je Hoger Zelf en vraag naar de betekenis van familie. Het gaat hier over het Goddelijke dat in ieder van ons aanwezig is, die vonk die ons doet uitstijgen boven de kleinmenselijke opvattingen en die ieder van ons uniek maakt en tegelijkertijd één is met iedereen en alles.

"U alleen bent kennis en rijkdom voor mij"

Stem je af op je Hoger Zelf en vraag naar de hoogste wijsheid en niets anders. Zijn mijn acties en handelingen in afstemming met mijn meest hoge en wijze doelen van mijn Hoger Zelf? Je bent reeds totaal en alwetend en hoeft dus enkel het contact met de Bron te herstellen.

"U alleen, oh God der Goden, bent alles voor mij"

Stem je af op je Hoger Zelf en vraag dat hij je helpt om je direct af te stemmen op de allerhoogste Bron van waarheid, welke naam je daar ook aan geeft. Vraag om leiding om dit te verwezelijken.

God-realisatie is God die zich realiseert in jouw hart. Je hart opent zich voor een Hoger bewustzijn en dit verlaat je nooit meer, het intense gevoel van vrede, geluk en totale stilte.

Om Namah Shivaya.

 

opgemaakt door Muralikrishna - klik hier voor de meditatieuitleg

 

terug naar de Meditatie startpagina

Spirelbe - 2007