meditatie.spirituelestartpagina.be

Meester - meditatie

 

Meditatie om het Zelf te ervaren

(neem eerst de meditatieuitleg nog eens door en lees dan deze tekst vanuit je hart)

Deze meditatie is gericht op het volledige korps van Verheven Meesters in welke beweging of onder welke vorm dan ook. We gaan ons verbinden met hun energieŽn. Want een Verheven Meester staat voor een bepaalde kosmische energie. Wij als mensen hebben een vorm nodig om een kosmische energie te begrijpen. Daarom zijn er in de loop der tijden Meesters in een lichaam neergedaald. Zij gaven ons een voorbeeld van een kosmische eigenschap en hierdoor werd die dan vereeuwigd voor de latere generaties. Zo kwam Jezus om o.a. mededogen te tonen, Krishna om ons het Hoger Zelf te leren kennen, Innyat Khan voor de klank, enz...

Ga in je geliefde meditatieve houding zitten en kom tot rust. Laat de gedachten voorbij komen maar schenk er verder geen aandacht aan. Kijk toe en observeer.

Neem in je gedachte een Meester op en denk na over de eigenschappen die deze Meesters onderwezen of getoond heeft.

Zeg "Ik Ben .... " gevolgd door elke eigenschap die je gekozen Meester naar voor heeft gebracht. Per eigenschap doe je dit driemaal, bv. Ik ben geluk - Ik Ben liefde - Ik ben mededogen.

Na driemaal dit gezegd te hebben, neem je een stiltepauze van minimaal een minuut of langer als je dit wenst. Focus je hierbij in gedachten op je kruin en laat toe om tintelingen te voelen op de hoofdhuid. En weet dat dit dan de onmiddellijke reactie is van de Meester op de gevraagde energie.

Geniet nog even na en blijf deze meditatie regelmatig herhalen zodat je intenser contact kunt gaan opbouwen met de Hogere Bewustzijnslagen.

 

opgemaakt door Muralikrishna - klik hier voor de meditatieuitleg

 

terug naar de Meditatie startpagina

Spirelbe - 2007