meditatie.spirituelestartpagina.be

Auto - meditatie

 

Meditatie om het Zelf te ervaren

(neem eerst de meditatieuitleg nog eens door en lees dan deze tekst vanuit je hart)

Deze auto-meditatie brengt ons naar een auto waarmee we rijden in het verkeer. De meesten onder ons hebben leren rijden en kennen bijna automatisch hoe ze een wagen moeten besturen. Je denkt er niet meer bij na. Bijna alles gebeurt automatisch. We noemen dat soms automatische piloot. Toch moeten we af en toe opletten en deze automatische piloot uitschakelen. Op dat ogenblik worden we dikwijls geconfronteerd met handelingen die we terug in vraag moeten stellen: schakelen we wel goed ? - moeten de lichten niet opstaan? Wanneer moeten we de richtingaanwijzers opzetten? enz ...

Neem je voorkeur-auto in je gedachten op en zeg aan je Hoger zelf waarom je deze auto zo graag hebt: de kleur, de look, zijn rijgedrag, de baanligging, het schakelen, de zetels, het comfort, enz ...

Kijk ernaar en bepaal dan waar je met je auto naar toe wil rijden. Stap in en maak het jezelf zo comfortabel mogelijk. Geniet van alle elementen die je auto je aanbiedt. Start de auto en begin te rijden.

Besef nu dat de auto je menselijke lichaam is en dat de bestuurder je Hoger Zelf is. Je neemt dus tijdelijk de plaats in van je Hoger Zelf. Bekijk alles vanaf nu vanuit dit perspectief.

Som eerst in je gedachten de punten op die automatisch gebeuren in je leven. De krant gaan halen, eten klaarmaken, de kinderen naar school doen, naar het werk gaan, de was en strijk doen, betalingen uitvoeren, enz... Dit zijn allemaal handelingen waar je niet meer bij nadenkt.

Som nu in je gedachten de punten op die storend werken, waar je als bestuurder plotseling attent moet zijn. Dit zjn handelingen waar je extra aandacht voor hebt en waar je ofwel plezier aan beleeft of die een negatieve ervaring van vroeger oproepen.

Som dus je positieve handelingen op zoals in de tuin werken, een hobby doen, naar het strand gaan, ...

Bij de negatieve geladen handelingen geef je na het vermelden van de handelingen ook direct een oplossing formuleren zoals:

Het doet er niet toe of de positieve bevestiging nu reeds juist is maar het een ondersteuning om de pijnpunten in je leven stilaan te gaan verwerken.

Vergelijk het terug met de auto ; telkens ik aan een kruispunt kom, raak ik bijna verlamd door angst omdat ik ooit een ongeluk heb gehad. Of ik rem te bruusk en daarom riskeer ik dat er een auto achteraan in mijn auto rijdt.

Keer nu terug naar je auto en rijdt terug naar huis. Kom uit je meditatie en sluit voorzichtig af.

 

opgemaakt door Muralikrishna - klik hier voor de meditatieuitleg

 

terug naar de Meditatie startpagina

Spirelbe - 2007