meditatie.spirituelestartpagina.be

Verhuis - meditatie

 

Meditatie om het Zelf te ervaren

(neem eerst de meditatieuitleg nog eens door en lees dan deze tekst vanuit je hart)

 

Verhuizen is één van de meest stresserende perioden die we als een mens kunnen doormaken. De laatste jaren ben ik meermaals verhuisd en ik heb geleerd hier anders mee om te gaan. Vooral het achterlaten van oude ideeën en gewoonten zijn nu de sterke punten geworden.

We zijn allemaal wel een aantal keren verhuisd in ons leven en tijdens de volgende meditatie gaan we terug naar één van die situaties of gaan we naar een denkbeeldige verhuis die we zouden willen plannen in de toekomst.

Neem je geliefde meditatieve houding en kom tot rust. Adem rustig in en uit en vergeet de zorgen van de dag. Ga naar je hart en voel het steeds rustiger kloppen. Kom in het ritme van je hart.

Ergens wonen is een energetische keuze. Waar je nu woont ben je geïntegreerd met de omgeving, met het huis, de stenen, de plaatsen in het huis, met de keuken, met de garage. Alles heeft zijn plaats en bijna blindelings kan je alles terugvinden. Dit geeft een rust. Toch zijn er ook andere kanten aan deze woning. Je hebt er lief en leed gedeeld, met anderen of alleen. De herinneringen rond het wonen brengen emoties met zich mee. Mindere ervaringen zoals een ruzie, een fout gelopen bezoek, pijn en verdriet.

Het heeft geen zin om terug door al deze herinneringen te gaan, we laten ze voor wat ze zijn. We weten dat ze verbonden zijn met de plaats waar we wonen. Een energetische uitwisseling van mens tot omgeving. Laten we daar even een punt achter zetten. Dit is voorbij.

We blikken vooruit en gaan in onze gedachten naar onze nieuwe woning, niet alleen naar het uiterlijke maar vooral naar het energetische. Wat zouden we wensen dat er verandert als we een nieuwe stap zouden zetten in ons leven ? Wat mag en kan er veranderen in het nieuwe huisje ? Zet dit even op een rijtje in je gedachten, laat de gedachten gewoon komen door telkens te vragen : "Mijn geliefde Hoger Zelf, geef mij een gedachte die aansluit bij een positieve verandering die ik wil na de verhuis naar de nieuwe woning."

Als je een reeks gedachten hebt doorgekregen, gaan we dit naar de realiteit brengen. We zeggen in gedachten dat deze wensen ook nu reeds mogen gerealiseerd worden. We laten elke gedachte één voor één terug naar voor komen en sluiten telkens af door te herhalen : "Mijn geliefde Hoger Zelf, deze gedachte mag nu reeds gerealiseerd worden."

Neem rustig de tijd en als er geen gedachten komen kan het zijn dat het nu reeds goed is en dat er voorlopig niets hoeft te veranderen. Als er choas in je gedachten komt en verwardheid, neem dan even afstand en denk aan de positieve aspecten van je huidige woning. Laat de oefening dan tot een volgende meditatie.

Met deze gerustellende gedachten over wat ons leven zou kunnen worden, nemen we afscheid van ons Hoger Zelf en komen we stilletjes uit de meditatieve toestand.

 

opgemaakt door Muralikrishna - klik hier voor de meditatieuitleg

 

terug naar de Meditatie startpagina

Spirelbe - 2007