meditatie.spirituelestartpagina.be

De Eenvoudige Meditatie

 

Deze meditatie is zo eenvoudig dat er bijna niets te doen is. Je moet geen klanken en gedachten eruit persen. Je moet helemaal niets visualiseren. Je moet niet zingen en geen mantra opzeggen. Je bent gewoon bewust van je Innerlijke Trilling. Het kan enkele sessies duren alvorens je deze trilling duidelijk ervaart, maar je zult deze zonder twijfel herkennen. Nadien zit je comfortabel en laat de trilling er gewoon zijn. Gedachten mogen komen tesamen met de trilling, maar als de gedachten overstemmen, ga dan terug naar de stilte van de Innerlijke Trilling zoals we gestart waren. Dat is echt het enige wat je doet gedurende 20 minuten per dag.

De Innerlijke Trilling kan zich op verschillende manieren tonen. Sommige mensen voelen een gewaarwording in het lichaam zoals van het hart maar duidelijk niet “van” het hart. Anderen voelen lichaamsbewegingen, zoals het hoofd dat draait of het bovenste van de borstkast, of de arm of het been dat zachtjes beweegt. Enkele zullen een lichtpatroon zien met de ogen dicht of een kleurenbeweging. De gemeenschappelijke factor is het ritme dat er steeds is, en het is dat ritme dat eenvoudig jouw aandacht vasthoudt, zelfs als er andere gedachten doorkomen.

Tot het moment dat je jezelf volledig comfortabel voelt met de Innnerlijke Trilling, kan je de volgende stappen doen :

STAP 1 : Neem alle voorzorgen om niet gestoord te worden, zit gedurende een minuutje comfortabel met je ogen gesloten.

STAP 2 : Gedurende een tiental minuten voel je je verbonden zodat er geen ruimte is tussen in- en uitademen.

STAP 3 : De volgende 10 minuten zet je je aandacht volledig op je hartgebied en je voelt een trilling in de vorm van een gewaarwording ergens in je lichaam die niet van je hart komt, een beweging van je lichaam, een visie, een gevoel, of iets dat je hoort. Dat is je Innerlijke Trilling.

STAP 4 : Wacht nu nog enkele minuten alvorens je ogen te openen nadat je je aandacht hebt weggenomen van je Innerlijke Trilling. Als je te snel stopt kan je een ruw of ge´rriteerd gevoel krijgen.

STAP 5 : Herhaal deze meditatie elke morgen en avond, met ten minste 6 uur tussen beide meditaties.

Als je je Innerlijke Trilling gewoon wordt, mag je stoppen met de tweede stap, die van het bewust ademhalen. Je zult merken dat je Innerlijke Trilling automatisch komt van zodra dat je gaat zitten. Je bent je er dan gewoon van bewust wat er verder ook gebeurt.

Beoordeel de meditatie niet. Sommige sessies zullen serene zijn. Andere zullen vol met storende gedachten zijn. Weer andere zullen diepe emoties naar boven brengen. Trek je aan wat er gebeurt. Doe gewoon het stappenplan en laat het zich ontplooien op zijn eigen specifieke manier. Stap voor stap zullen de voordelen onder verschillende vormen in je leven verschijnen.

Dat is alles, mijn beste mensen. Dit is de eenvoudige sleutel naar een meer gelukkig, creatief en betekenisvol leven.

 

Deze tekst is vertaald door Yolana Gommers met akkoord van de schrijver Roger G. Lanphear (www.simplemeditation.com).

 

opgemaakt door Muralikrishna - klik hier voor de meditatieuitleg

 

terug naar de Meditatie startpagina

Spirelbe - 2007