meditatie.spirituelestartpagina.be

Duif - meditatie

 

Meditatie om het Zelf te ervaren

(neem de handleiding nog eens door en lees dan deze tekst vanuit je hart)

Deze meditatie brengt ons naar het diepste van ons hart en naar één van de belangrijkste waarden die elke mens nastreeft en dat is "vrede".

Vrede in onze omgeving, vrede in de wereld, ook wel harmonie genoemd. Want vanuit de harmonie ontstaat de mogelijkheid ons terug te keren naar de Bron van waar we komen, door de stilte heen.

We nemen het beeld van een witte duif voor onze ogen. Met fierheid staat het dier op zijn poten. Het zet zich rechtop, het heeft een stevige rug, weet wat het wil. De duif kijkt rond en zijn hoofd draait bijna 90 graden naar links en dan naar rechts. Niets ontgaat de duif. Hoor een kraaiend geluid, het gekir van de duif die geniet van zijn status als vredesbrenger. Vanuit zijn zittende, fiere houding spreidt de duif zijn vleugels uit. Het dier wordt in één klap drie keer groter en wil daarmee zijn kracht op een vriendelijke manier tonen. Sierlijk beginnen de vleugels te bewegen en als een helicopter stijgt de duif op. Zijn hoofd de lucht doorklievend. In zijn bek draagt de duif een vredestak.

De duif komt naar je toe gevlogen en komt steeds dichter, wees niet bevreesd, want het dier komt met een opdracht. Blijf kijken naar de duif en op het ogenblik dat de duif heel dicht bij jou is, neemt het dier bezit van jouw zijn. Je wordt de vredesduif. Je wordt meegenomen in zijn prachtige vlucht. Je vliegt zelf door de lucht. Voel de lucht onder je vleugels. Je wordt gedragen door de lucht en alles gaat vlot, je bent verlost van je menselijke lichaam en bezit nu de kracht om je te verplaatsen van het ene punt naar het andere op een sierlijke vliegende manier.

Voel intens de Eenheid met de duif, je bent de duif.

Geef jezelf nu de opdracht om naar de wereldleiders te vliegen, kies er maar één uit aan wie je iets wil vertellen. Als duif kan je enorme afstanden afleggen en zeer snel. Zet je gedachte op één wereldleider, voel zijn energie, zie zijn persoon, voel de omgeving. Richt je tot het Hogere Zijn van deze wereldleider en vraag dat diepe gevoelens van vrede mogen insijpelen in zijn gedachten. Je ziet een verbinding tot stand komen met de wereldleider, een energetische verbinding en je merkt dat je niet alleen bent - er zijn nog vele spirituele mensen met hem begaan. Allemaal vredesduiven die pogen om deze diepe waarde over te brengen naar de wereldleider.

 

Zeg nu de vredesmantra, ofwel de korte, ofwel de lange :

De korte is :

Om Shanti, Shanti, Shanti (- hi).

(neem de moeite om de mantra uit het hoofd te kennen - deze mantra bevat heilige klanken die op een gerichte manier hun werk doen)

De lange is :

Om sahanavatu sahanavo bhunaktu.
Saha viryam karavavahai.
Tejasvina vadhitmastu.
Ma vidvishamahai.
Om Shanti, Shanti, Shanti.

Vertaald kan het ook :

Om, laten wij samen voortgaan en elkaar steunen.
Laten wij samen moedig handelen.
Laten wij samen mediteren op het hoogste goddelijk licht.
Laten wij niet twisten of jaloers op elkaar zijn.
Om, vrede, vrede, vrede.

 

Blijf in het ritme van de mantra gedurende lange tijd. Als je voelt dat de energie stroomt laat dan de klanken langzaam wegebben.

Kom tot rust en volledige stilte, neem afscheid van de vredesduif en neem terug plaats in uw lichaam.

Vrede zij met u en met alle mensen in de wereld.

 

opgemaakt door Muralikrishna - klik hier voor de meditatieuitleg

 

terug naar de Meditatie startpagina

Spirelbe - 2007