meditatie.spirituelestartpagina.be

Zaadje - meditatie

 

Meditatie om het Zelf te ervaren

(neem de handleiding nog eens door en lees dan deze tekst vanuit je hart)

Laten we eerst stilstaan bij de metafoor "zaadje". Een zaadje staat voor een kiem van waaruit alles kan groeien. Wat eruit zal komen zit er reeds in maar dan onder de vorm van mogelijkheden. Alles moet nog gevoed worden en kan groeien en openbloeien.

We gaan in gedachten naar een plaats in ons boerderijtje. We kijken naar het erf van de boerderij en herinneren ons hoe de boerderij is gebouwd, de stallen, de woning, de omgeving.

Alles is vredevol op de boerderij, de dieren lopen vrij rond en alles heeft zijn plaats in de eenheid van God. Even buiten de boerderij liggen de akkers. Wij zien het mooie landschap en de golvende lijnen van de natuur, de bomen, het groen, de wegen, de lucht, alles is in harmonie. Neem de geuren op van de frisse lenteochtend.

Met een hangzakje vol met zaad trekken we vandaag naar de akker.\par Voel met je hand in het zakje hoe korrels door je handen glippen alsof het zaad niet grijpbaar is. Het is vluchtig en het is erg moeilijk om per zaadje de doelstelling te kennen. Toch weten we dat al het zaad bestemd is voor één gewas, voor één soort.

Dus voor we op de akker aankomen voegen we de juiste intentie toe aan het zaad dat we bij hebben.\par Denk even rustig na over wat je wil zaaien en wat je wil oogsten.

En dan beginnen we te zaaien, met brede bewegingen spreiden we het zaad uit over de akker. De grond neemt het gretig en dankbaar op want de akker kan nu zijn job aanvatten.

Als we de ganse akker hebben bezaaid en het zaad bijna op is, concentreren we ons op de laatse zaadjes. Geef die een speciale en herkenbare plaats zodat we de groei-evolutie ervan nauwgezet kunnen volgen.

Nu gaan we in de tijd bewegen. Elke dag zorgt de natuur voor de akker dat er voldoende water en zon is, maar voor jouw speciale plekje zorg je zelf. Ga elke kijken, wied het onkruid, geef het extra water, verzorg met alle liefde die in jouw aanwezig is. Verwacht geen direct resultaat, ga het zaadje niet opgraven om te kijken hoever het staat, neen, je blijft geduldig wachten tot de plant boven de grond komt. Neen, nog niet oogsten, laat de plant opgroeien tot volle bloei en oogst dan pas. Wees geduldig en neem je tijd.

Geniet van de oogst, bekijk, betast, beruik, beproef. En weet dat deze vrucht komt dankzij jouw goede zorgen en geduld.

 

opgemaakt door Muralikrishna - klik hier voor de meditatieuitleg

 

terug naar de Meditatie startpagina

Spirelbe - 2007