meditatie.spirituelestartpagina.be

Douche - meditatie

 

Meditatie om het Zelf te ervaren

(neem de handleiding nog eens door en lees dan deze tekst vanuit je hart)

De plaats waar we ons bevinden is een hooggebergte, in de Andes, in Peru. Alle bergen zijn dor en zonder begroeiing, zo hoog zit je. Je komt in een dal waar er een prachtige fauna en flora is. De pracht van de bomen en de bloemen steekt af tegenover de dorheid van de omringende bergen. Je neemt een padje naar beneden en komt een klein bergriviertje tegen.

Je nieuwsgierigheid doet je het riviertje volgen, stroomafwaarts. Tussen hoge, bijna tropische bomen, vindt je je weg. Plotseling sta je voor het einde van het riviertje, het wordt een waterval. Je ziet het water neergutsen in een grote kom, twintig meter dieper.

Je geniet met alle zintuigen van dit schouwspel. Je ruikt de frisheid, je voelt de stroming, je ziet de pracht van het geheel. Je hoort het gebulder van plensend water, je smaakt de zuiverheid.

Rechts van waterval is een paadje, stijl naar beneden. Je volgt het tot aan de kom. De kom heeft een trap om erin te kunnen gaan. Hier zijn nog mensen geweest, het voelt als een zeer oude wasplaats.

Je neemt deze trap en gaat baden in het water. Je bent verrast, het is alsof een onbekende warmtebron aanwezig is. Het water voelt aangenaam en helend, geniet – geniet – geniet.

Je merkt nu dat er een brugje gemaakt is in steen dat door het neervallend water gaat. Dit maakt je nieuwgierig. De waterval is als een sluier en je merkt dat er een prachtig licht is aan de achterkant. Je kan alleen lichtbewegingen zien achter het watergordijn. Hier wil je door. Ja, je wilt het echt, alle twijfels vallen weg.

Stap voor stap kom je dichter, angst maakt plaats voor ontvankelijkheid, je staat open om door de douche te gaan. Nog 1 stap en je bent in de douche.

Stralend licht valt over je neer – je moet even naar adem snakken door de intensiteit van het licht – het water is licht geworden en overspoelt je helemaal. Blijf een tijdje staan – geniet – geniet – geniet.

Zeg 9 keer in gedachten : Licht, Licht, Licht, Ik Ben gans Licht.

Je mag nu ook een blik werpen achter het water- en lichtgordijn. Vul dit nu zelf in wat je ziet, wat je voelt en wat het voor jou betekent.

 

opgemaakt door Muralikrishna - klik hier voor de meditatieuitleg

 

terug naar de Meditatie startpagina

Spirelbe - 2007