meditatie.spirituelestartpagina.be

Toneel - meditatie

 

Meditatie om het Zelf te ervaren

(neem de handleiding nog eens door en lees dan deze tekst vanuit je hart)

Kijk naar je leven, neem de belangrijkste elementen van uw leven in uw gedachten op. Zoom in naar de verschillende onderdelen en zet ze naast elkaar. Kijk naar uw gezin, uw werk, uw familie, uw relaties, naar je hobby’s, naar de omgeving waar je woont, …

Bepaal de belangrijke punten van je leven, wat is er echt belangrijk van al die elementen die je leven bepalen? Blijf daar even bij stil staan.

Neem nu een toneel in gedachten of een soap-serie op de televisie. Het scenario is uitgeschreven en je geniet van hetgeen wordt opgevoerd. Het is een herkenbare situatie en je lacht erom want je weet dat hetgeen gespeeld wordt ook wel eens bij jou gebeurd is.

Een toneel of een TV-serie heeft een scenario en is grondig voorbereid. Hoe professioneler de aanpak van de regisseur, hoe meer geld ertegenaan wordt gegooid, hoe meer kijkers.

Jouw toneel is er één met de beste regisseur en het grootste budget. God heeft het namelijk geschreven én gefinancierd. Je was heel erg blij met dat je was uitgekozen uit zoveel andere acteurs. Je was de beste voor die rol.

God geloofde ik jou omdat je de rol zo echt kon spelen, omdat je er volledig in opging.

Tijdens de repetities blonk je reeds uit, het leek alsof je ook de rol ging spelen buiten het toneel. De première, namelijk je geboorte, was jouw grote doorbraak.

Volg nu jouw verhaal :

Maar dan val je van het podium, je glijdt uit en je gaat af als een gieter – het toneel moet stilgezet worden en jij gaat naar het ziekenhuis. Er wordt een vervanger gezocht en na twee weken kan jij gaan kijken naar het toneel, naar je vervanger.

Je zit in de zaal en :

Ga in de lering bij God en wordt zelf regisseur.

 

opgemaakt door Muralikrishna - klik hier voor de meditatieuitleg

 

terug naar de Meditatie startpagina

Spirelbe - 2007