meditatie.spirituelestartpagina.be

Zonder Lichaam - meditatie

 

Speciale meditatie geleid door Nitya Mataji op het Eenheidsweekend in Schwabenalb in Zwitserland.

Nitya Mataji is een toegewijde van Swami Premananda, een avatar of heilige die leeft in India. Swami is ook mijn spirituele leraar, daarom wil ik deze bijzondere meditatie met jullie delen.

 

Meditatie om het Zelf te ervaren

(neem de handleiding nog eens door en lees dan deze tekst vanuit je hart)

Als we onze meditatieve toestand hebben bereikt gaan we eerst naar het onderscheid tussen ons lichaam en onze Gouden Hartkamer, de plaats waar ons spiritueel hart verblijft.

Het lichaam is materie, het spiritueel hart is van een hogere trilling en is sterk voelbaar maar manifesteert zich niet in de materie. Vergelijk het met je gevoelens en emoties, die ook niet in de materie volebaar zijn.

We gaan ons eerst richten op het spirituele hart, voel hoe het klopt en hoe het vraagt naar contact met jouw menselijke IK.

Herhaal enkele malen : IK BEN die IK BEN en weet dat je hiermee je hoogste goddelijkheid realiseert.

Blijf in deze trilling en in dit gevoel en ga met je aandacht naar je voeten.

Ontdoe je lichaam van je voeten, doe ze eraf en voel geen pijn. Je bent gehandicapt in de materie zonder je voeten maar toch blijf je je Eigen IK, je IK BEN.

Blijf in de trilling en in het gevoel van je spirituele hart en ga met je aandacht naar je benen. Ontdoe je lichaam van je benen, doe ze eraf en voel geen pijn. Je bent gehandicapt in de materie zonder je voeten en benen maar toch blijf je je Eigen IK, je IK BEN.

Blijf in de trilling en in het gevoel van je spirituele hart en ga met je aandacht naar je armen. Ontdoe je lichaam van je armen, doe ze eraf en voel geen pijn. Je bent gehandicapt in de materie zonder je voeten, benen en armen maar toch blijf je je Eigen IK, je IK BEN.

Blijf in de trilling en in het gevoel van je spirituele hart en ga met je aandacht naar je heupen. Ontdoe je lichaam van je heupen, doe ze eraf en voel geen pijn. Je bent gehandicapt in de materie zonder je voeten, benen, armen en heupen maar toch blijf je je Eigen IK, je IK BEN.

Blijf in de trilling en in het gevoel van je spirituele hart en ga met je aandacht naar je hoofd. Ontdoe je lichaam van je hoofd, doe ze eraf en voel geen pijn. Je bent gehandicapt in de materie zonder je voeten, benen, armen, heupen en hoofd maar toch blijf je je Eigen IK, je IK BEN.

Blijf in de trilling en in het gevoel van je spirituele hart en ga met je aandacht naar je romp. Ontdoe je van het laatste stukje van je lichaam nl. je romp, doe ze weg en voel geen pijn. Je bent gehandicapt in de materie zonder je voeten, benen, armen, heupen, hoofd en romp maar toch blijf je je Eigen IK, je IK BEN.

Dank je Ziel en je Hoger Zelf dat ze er nog steeds zijn, ook zonder het lichaam waarvan we dachten dat het het belangrijkste was in dit leven.

Geniet van het zijn in je puurste vorm, jouw IK BEN – aanwezigheid.

(Sluit af zoals uitgelegd in de handleiding)

 

opgemaakt door Muralikrishna - klik hier voor de meditatieuitleg

 

terug naar de Meditatie startpagina

Spirelbe - 2007